Presenttips till LE VIN-älskare

Du har säkert redan hört sångerna, många gånger. Kanske kan Du också sjunga med i både verser och refräng, utantill. Nu kan Du även avnjuta ”En del av mitt hjärta”, ”Vi är på gång” och ”Sommaren är kort” i ditt vinglas.

I nära samråd med Tomas själv, har tre välsmakande viner producerats. ”En del av mitt hjärta”, gjord på en Shiraz druva från Australien, det vita Chardonnay vinet ”Vi är på gång”, från Sydafrika samt rosevinet ”Sommaren är kort”, en Pinot Grigio från Italien.

Tomas berättar: ”Idén till vinerna kom när vi planerade inför SHOWTIME föreställningen på Rondo i Göteborg. Vi ville gärna flytta fram positionerna, göra något som inte hade gjorts tidigare, både på scenen och runtomkring. Vi pratade mycket om det, om att skapa en upplevelse där jag som artist skulle vara närvarande under hela kvällen. Hur skulle jag, under själva middagen, kunna finnas där på ett annorlunda, diskret och förhoppningsvis lite elegant sätt? Tanken med ett Ledin vin på menys vinlista var mycket lockande”.

Som sagt, nu kan Du njuta av ”En del av mitt hjärta”, ”Vi är på gång” eller ”Sommaren är kort” i ditt vinglas. Finns att beställa på Systemet. Här kommer mer information och beskrivning av vinerna:

Australien / South East Australia Shiraz 2010 Rött vin – Alkohol 13,5 % Vol.

I doften kan man hitta nyanser av björnbär, kryddor, lakrits samt krossade pepparkorn. Smaken är fyllig och rund med mjuka tanniner vilket ger en lång och fruktig eftersmak. Serveras vid 16 – 18°C

Finns på Systembolaget: 6428-01

Sydafrika / Western Cape Chardonnay 2011 Vitt vin – Alkohol 13,0 % Vol.

Doften är fruktig med påtagliga nyanser av päron och citrus- frukter. Smaken är komplex med inslag av limefrukt, fikon och mineral och har en lång smörig eftersmak. Serveras vid 9 – 11°C

Finns i Systembolagets beställningssortiment: 75547-09

ITALIEN / VENETO PINOT GRIGIO 2011 Rosé vin – Alkohol 12 % Vol.

Ett rosévin i frisk och fräsch stil med fruktig arom med inslag av hallon, jordgubbar, plommon och en fin kryddig avslutande ton. Vinet passar som sällskapsdryck, till bufféer, fiskrätter, picknickar, charkuterier och mjuka ostar.
Serveras vid 9 – 11°C

Finns i Systembolagets beställningssortiment: 73606-09