MITT NYA ALBUM OCH HÖGA KUSTEN KAPELLET

Hej, jag fortsätter här med presentationen av de musiker som medverkar på albumet Höga Kusten”.

Det är ett skönt gäng som framför allt har sina rötter i folk- och världsmusiken.
För mig blev ”Höga Kusten” en på många sätt annorlunda och inspirerande inspelning,
inte minst beroende på just mötet med dessa begåvade musikanterna.

Vad mer?
Inspelningarna är gjorda i Visby Hamn, där det finns en makalöst cool studio, låtarna började jag skriva på redan för drygt åtta år sedan. Ja, det har tagit lite tid att få allt på plats. Det nya albumet har också resulterat i bildandet av Höga Kusten Kapellet. Jag är faktiskt lite stolt både över albumet och kapellet.

Som sagt, här fortsätter presentationen av medlemmarna, en och en:

DAG WESTLING

Jag är född 1958 och uppvuxen i (dåvarande ) Väst-Berlin. Kyrkans gosskör var starten för min musikaliska livsresa. Vid tiden för målbrottet skaffade jag min första gitarr.

Istället för rock och pop vurmade jag i tonåren (70-talet) för amerikansk och irländsk folkmusik – jag började spela 5 string banjo, tin whistle och mandolin, och uppträdde på Berlins folkmusik-klubbar.

1984 flyttade jag till Sverige och debuterade på elgitarr i Norrköpings symfonirock-flaggskepp TRIBUTE.

1990-92 studerade jag klassisk gitarr på Ljungskiles Folkhögskola och efter det startade jag irländska bandet QUILTY som återigen är aktuell med nytt album och turnéer.

4 reaktion på “MITT NYA ALBUM OCH HÖGA KUSTEN KAPELLET

 1. Sitter i bilen på väg norrut. På väg mot Hörsång och Grönsvik. Lyssnar på den nya plattan och sjunger högt för mig själv ”Höga Kusten, här kommer din förlorade son”. När får vi se dig på trubadurafton i sommar?

 2. My dear friend Tomas, so glad your album did well! Nice to hear of the Irish music connection in your band as I grew up with Irish music due to my heritage. I hope you enjoyed your birthday, mate! My love and respect always. x

 3. Tjena Tomas!

  Ska se er i Jönköping om ett par veckor. Hoppas du plockat upp den självklara låten i det här sammanhanget: Släpp Hästarna Fria!

  En av mina favoriter, som ju dessutom passar utmärkt in i konceptet.

  Ha det fint!

  Vänliga hälsningar,
  Oskar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

20 − sexton =