MITT NYA ALBUM OCH HÖGA KUSTEN KAPELLET

Hej, jag fortsätter här med presentationen av de musiker som medverkar på albumet Höga Kusten”.

Det är ett skönt gäng som framför allt har sina rötter i folk- och världsmusiken. För mig blev ”Höga Kusten” en på många sätt annorlunda och inspirerande inspelning, inte minst beroende på just mötet med dessa begåvade musikanterna.

Vad mer? Inspelningarna är gjorda i Visby Hamn, där det finns en makalöst cool studio, låtarna började jag skriva på redan för drygt åtta år sedan. Ja, det har tagit lite tid att få allt på plats.

Det nya albumet har också resulterat i bildandet av Höga Kusten Kapellet. Jag är faktiskt lite stolt både över albumet och kapellet.

Som sagt, här fortsätter presentationen av medlemmarna, en och en:

LISA ERIKSSON

Lisa Eriksson Långbacka, dragspel, växte upp i Uppsala i ett hem fyllt av musik. Hon spelar och skriver eget material med utgångspunkt i svensk och keltisk folkmusik men hämtar gärna inspiration från annat håll som tango, jazz och pop. Hennes verksamhetsfält är brett, från folkmusikduon Lisas med violinisten Lisa Rydberg till teater- och operasammanhang och samarbeten med artister som Sofia Karlsson m.fl. Under våren har hon turnerat med Maria Schneider och Norrbotten Big Band och i dagsläget är hon i färd med att spela in sin första egna skiva.

Besök: http://www.tomasledin.com/

En reaktion på “MITT NYA ALBUM OCH HÖGA KUSTEN KAPELLET

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tre − 1 =