MITT NYA ALBUM OCH HÖGA KUSTEN KAPELLET

Hej, jag fortsätter här med presentationen av de musiker som medverkar på albumet ”Höga Kusten”.

Det är ett skönt gäng som framför allt har sina rötter i folk- och världsmusiken. För mig blev ”Höga Kusten” en på många sätt annorlunda och inspirerande inspelning, inte minst beroende på just mötet med dessa begåvade musikanterna.

Vad mer? Inspelningarna är gjorda i Visby Hamn, där det finns en makalöst cool studio, låtarna började jag skriva på redan för drygt åtta år sedan. Ja, det har tagit lite tid att få allt på plats. Det nya albumet har också resulterat i bildandet av Höga Kusten Kapellet.

Jag är faktiskt lite stolt både över albumet och kapellet.

Som sagt, här fortsätter presentationen av medlemmarna, en och en:

JOHAN HEDIN

Johan Hedin är en världsturnerande nyckelharpspelare som blivit förebild för många genom sitt sätt att hantera sitt instrument. Johan växte upp i en frodande folkmusikmiljö i Småland, där han studerade musiken för äldre läromästare. Grunden i denna skolning var dels en utbyggd retorik och variation i musiken, dels kravet att den skulle vara dansant. Hans spelstil har formats hand i hand med ett stort intresse av att utveckla nyckelharpan, vilket lett till flera egna, nya modeller av instrumentet.

Johan framträder i duo-formationer med bl.a. sångaren och strängspelaren Esbjörn Hazelius, organisten Gunnar Idenstam eller som medlem i folk/barockensemblen Silfver och världsmusikgruppen Bazar Blå. Han ger även solokonserter, där hans egen musik får en framträdande roll. Flera av hans konserter har sänts ut över Europa inom EBU-samarbetet.

Läs mer på: http://johanhedin.com/

Besök: http://www.tomasledin.com/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 + 15 =