MITT NYA ALBUM OCH HÖGA KUSTEN KAPELLET

Hej, här några korta rader om mitt nya album ”Höga Kusten”, som släpps den 25 oktober. Jag har samarbetat med ett gäng musiker som framför allt har sina rötter i folk- och världsmusiken. Det har varit en annorlunda och inspirerande inspelningsprocess, inte minst just mötet med de begåvade musikanterna.

Vad mer? Albumet innehåller 12 sånger och ljudbilden är i högsta grad akustisk. Inspelningarna är gjorda i Visby Hamn, där det finns en makalöst skön studio och jag började skriva på låtarna för drygt åtta år sedan. Det har tagit ett par dagar.

Det nya albumet, som för mig är ett tydligt steg i en ny riktning, har också resulterat i bildandet av Höga Kusten Kapellet.

Jag är faktiskt lite stolt både över albumet och kapellet.

Under de närmaste dagarna presenteras medlemmarna en och en:

OLLE ERIKSSON

Född och uppvuxen i Sollefteå, numera bosatt i Sigtuna. Tillbringat alla sina somrar på Höga Kusten.Frilansande musiker som spelat -kontrabas med b.la. Eric Bibb. Har under många år jobbat med det musikaliska projektet Tiny Island tillsammans med Göran Wennerbrandt. Har under de senaste åren spelat i Esbjörn Hazelius Band.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

8 + sju =