MITT NYA ALBUM OCH HÖGA KUSTEN KAPELLET

Hej, här några korta rader om mitt nya album ”Höga Kusten”, som släpps den 25 oktober. Jag har samarbetat med ett gäng musiker som framför allt har sina rötter i folk- och världsmusiken. Det har varit en annorlunda och inspirerande inspelningsprocess, inte minst just mötet med de begåvade musikanterna.

Vad mer? Albumet innehåller 12 sånger och ljudbilden är i högsta grad akustisk. Inspelningarna är gjorda i Visby Hamn, där det finns en makalöst skön studio och jag började skriva på låtarna för drygt åtta år sedan. Det har tagit ett par dagar.

Det nya albumet, som för mig är ett tydligt steg i en ny riktning, har också resulterat i bildandet av Höga Kusten Kapellet.

Jag är faktiskt lite stolt både över albumet och kapellet.

Under de närmaste dagarna presenteras medlemmarna en och en:

GÖRAN WENNERBRANDT
dobro, weissenborn hawaiian guitar, national slide guitar & lapsteel 

Jag har mina musikaliska rötter i amerikansk rootsmusik, den tidiga bluesen, country, cajun och hawaiiansk musik.
Sågade till mitt första sliderör när jag var 13…
Under 90-talet spelade jag i flera blueskonstellationer i Stockholm.
Plattorna Spirit & the Blues och Good Stuff spelades in med Eric Bibb på skivbolaget Opus 3 och jag medverkade även på Erics platta Me to You.
1998 spelades plattan Tiny Island in med bandet Tiny Island, ett musikaliskt projekt med Olle Eriksson, Nick Malmström med flera.
Även detta på Opus 3. Tiny Island är i högsta grad ett levande projekt!
Jag spelar sedan några år i Esbjörn Hazelius band.


Foto: Jonas Paulsson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 − ett =