MITT NYA ALBUM OCH HÖGA KUSTEN KAPELLET

Hej, här några korta rader om mitt nya album ”Höga Kusten”, som släpps den 25 oktober.

Jag har samarbetat med ett gäng musiker som framför allt har sina rötter i folk- och världsmusiken. Det har varit en annorlunda och inspirerande inspelningsprocess, inte minst just mötet med de begåvade musikanterna.

Vad mer? Albumet innehåller 12 sånger och ljudbilden är i högsta grad akustisk. Inspelningarna är gjorda i Visby Hamn, där det finns en makalöst skön studio och jag började skriva på låtarna för drygt åtta år sedan. Det har tagit ett par dagar.

Det nya albumet, som för mig är ett tydligt steg i en ny riktning, har också resulterat i bildandet av Höga Kusten Kapellet.

Jag är faktiskt lite stolt både över albumet och kapellet.

Under de närmaste dagarna presenteras medlemmarna en och en:

ESBJÖRN HAZELIUS

Den mångsidiga multiinstrumentalisten Esbjörn Hazelius har under många år varit medlem i band som Quilty, Hazelius-Hedin, Jul i Folkton och Eitre, och dessutom tongivande musikalisk motor bakom Sofia Karlsson. Hans musikaliska livsresa har varit lång, intensiv och brokig. Som virtuos irländsk violinist, som svensk folksångare, eller som strängkonstnär – i alla sammanhang har publiken såväl som kritikerna har tagit honom till sitt hjärta.

Esbjörn gick sin helt egna väg då han i maj 2009 släppte sitt soloalbum ”Blunda och du ska få se”, där han sjunger egna sånger på svenska – ofta färgade av både irländsk, svensk och amerikansk äldre musik. Tillsammans med sitt fantastiska band skapar han musik fylld av värme, som berör och fängslar, där texterna och arrangemangen känns lika nya som naturligt jordade.

Folk & världsmusikgalans pris för årets Album gick till Esbjörns soloalbum, som även blev Grammis- och Manifestprisnominerad.

Både Hazelius-Hedin och Jul i Folkton har mottagit Folk & Världsmusikgalans pris som ”årets grupp”. Sedan 2 år är Esbjörn även konstnärlig ledare för den nya Stockholm Folk Festival, samt Artist in Residence vid Malmö Musikhögskola.

Läs mer på: esbjornhazelius.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 + 17 =