Tomas Ledin släpper nytt samlingsalbum

40 ÅR – 40 HITS, ETT SAMLINGSALBUM 1972 – 2012 

En av Sveriges absolut största artister kan se tillbaka på ett händelserikt jubileumsår.

Medverkan i TV-succén Så mycket bättre, premiär och succé med den egna nyskapande Showtime på Rondo i Göteborg, uppskattad återutgivning av debutalbumet Restless Mind och nu sammanfattningsvis samlingen 40 ÅR – 40 HITS.

Mannen som skapade Rocktåget, turnerat världen runt med ABBA, medverkat i ANC-galan och vunnit Melodifestivalen kan som få andra välja och vraka bland de musikaliska örhängena.

Resultatet är en toppad och underhållande musikalisk resa, förpackad på en 3CD där CD 1 & 2 innehåller Tomas egna hits och CD 3 (bonus-CD’n) bjuder på hans populära och efterfrågade tolkningar från Så mycket bättre.

I och med det krävande spelschemat för Showtime (två helt utsålda säsonger på Rondo i Göteborg och premiär på Cirkus i Stockholm hösten 2012) blir det i sommar endast ett fåtal konserter i Norge, Sverige och Finland. De utvalda platserna i Sverige är Helsingborg, 2 augusti på Sofiero Slott, Sundsvall, 4 augusti på Norrporten Arena och Sandviken, 18 augusti på Göransson Arena.

En annan stor händelse i sommarens Ledin-schema är när han som första artist någonsin får en helkväll på Allsångsscenen direkt efter livesändningen.

Den 24 juli kliver han först upp på scen under SVT:s vanliga sändning av Allsång på Skansen. När det ordinarie programmet sedan är slut sparkar den stora Ledinfesten i gång. I Allsångsscenen är din: Tomas Ledin, bjuds fansen på en heltimmes direktsänd konsert.

– Det blir en stor utmaning. Jag kommer nog att spela för mer människor än jag någonsin gjort den kvällen, säger Tomas Ledin.

40 ÅR – 40 HITS, ETT SAMLINGSALBUM 1972 – 2012 släpps 13/6.

5 reaktion på “Tomas Ledin släpper nytt samlingsalbum

  1. Har faktiskt lyckats spela sönder mitt samlingsalbum med Ledin hits från 1972 till 2000.Så ska absolut köpa det nya! Ledin är otrolig alltid lika bra.En orsak är att man känner igen sej i låtarna.Har gråtit både hemma och live till honom.Live är Tomas otrolig!

  2. Har precis lyssnat igenom dina samlings cd vilken go samling , man minns många låtar och får återminnas det igen. Ha en underbar sommar-men vore skoj om du kom till Läckö slott igen.

  3. Sommaren är räddad!! En underbar samlings-cd som man kan sätta på och lyssna på varenda sommarkväll och minnas alla de konserter man sett genom åren. Hade gärna sett att du gjort en spelning i Skellefteå i år. Vad är Fotbolls-EM jämfört med en ny Ledin-skiva??

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × fyra =