3 reaktion på “Tomas Ledins tolkning av Lena Philipssons ”Dansa i Neon”

 1. Tycker du gjorde denna tolkning helt suveränt Tomas!…. Kan inte fatta att inte Lena valde en duett med dig istället för med Jason….

  Har förstått från någon dokumentär du varit med i att du gillar Beatles eller har dem som förebilder och du har ju döpt en av dina söner till John. Men i själva verket har jag upptäckt att du har extremt mycket gemensamt med just Paul Mc Cartney – listan med parallella jämförelser kan göras lång.

  Utöver artisteriet är ni båda en visuell tillgång genom att ni är långa, mörka och stiliga. Ni är även karismatiskaoch charmiga på scen och ger ett intryck av att trivas och vara i oerhört gott fysiskt trim. Ni har bägge någon gång under ert liv utöver musik, även ägnat er åt måleri.

  Ni skapar musik i en snarlik genre. Såsom de rockromantiker ni är – skriver ni i en sympatisk anda av ”love & peace and understanding”. Både du och ”Mackan” är även mångsidiga såsom artister/musiker – eftersom ni behärskar ett brett spektra av utryck, allt från pop och rock till ballader. Ni behärskar bägge mer än ett instrument – ni har bägge mycket bra röster som grund (fast ”Pålle” tappat en hel del under de senaste åren) – och jag håller med din vän Wiehe om att din röst bara låter allt bättre. Hade lite svårt för på det sätt du ”bräkte” med rösten på under en del av dina riktigt tidiga år – så du är antagligen inne på helt rätt spår där med dina funderingar på att ge ut dina första album igen, nu i samband med ditt 40-årsjubileum såsom artist. Fast då skulle jag allra helst vilja höra dem med den röst du har idag….

  Summa summarum är det kanske inte så märkligt att du och Mc Cartney tillhör några av de allra största och mest framgångsrika artisterna i Sverige respektive Storbrittanien.

  Kram & lyckönskningar från Sunna

  • Ja – det är väl kanske inte för intet, som vissa torra och infertila rockskribenter har ett och annat att avundas dessa bägge guldpojkar till män – de har ju av naturen begåvats med ett stort mått av både det ena och det andra….

   Vincent

   • Glömde inflika i ovanstående att Sunna tycks ha missat att sålväl ”Mackan” som Ledin även har det gemensamt – att de bägge allra främst vill sprida glädje till sin publik….

    Vincent one more time

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × två =